Auto’s verkopen, uw aftersaleservices in de kijker zetten of aan naamsbekendheid winnen… om dit succesvol aan te pakken, is er nood aan strategie. Met de juiste strategie en de juiste marketingmix zet u publiciteit om naar nieuwe leads!

Vaak zien we dealers ‘ad hoc’ te werk gaan. Met last minute advertenties, die voor een lagere prijs worden aangeboden. Goede deal, doen toch? Maar heeft u zich weleens afgevraagd welk effect zo’n advertentie heeft? Bereikt u hiermee uw doelgroep? Wat is de kans dat uw advertentie krachtig genoeg is om traffic naar uw showroom of website te genereren?

Onderweg naar de ideale marketingmix

Om de juiste tactiek aan te boren is op voorhand veel werk verricht. We gaan ervan uit dat u uw regionale competitors kent en op de voet volgt welke auto’s en modellen zij uitrollen. Ook kent u uw sterktes en zwaktes en weet u -op basis van uw jaartarget- welk budget u kunt spenderen aan marketing.

Bepaal uw doelen en de strategie
Wanneer u een duidelijk beeld heeft van wat u wilt communiceren, kunt u doelen vastleggen. Om een dealership naar een hogere omzet te leiden, is een goede wisselwerking nodig tussen marketing en sales. Breng uw budgetten in kaart voor de verkoop van nieuwe wagens en productlanceringen en vergeet geen rekening te houden met aftersalesacties. Gezien het algemene doel voor elke dealership veelal is de marktpenetratie te verhogen, zullen we vooral op tactisch niveau jullie commerciële acties zo efficiënt mogelijk in de kijker zetten

Bepaal de ideale marketingmix
Regelmatig treffen we dealers die het denken te redden met een paar lokale advertenties. Naar onze bescheiden mening een achterhaalde tactiek. Marktbewerking dient uitgezet te worden op lange en middellange termijn en een goede marketingmix is van cruciaal belang. Dit is een evenwichtige samenstelling van de marketinginstrumenten, die u als dealership tot uw beschikking heeft. Maar hoe bepaalt u die? Door te vertrekken vanuit de customer journey* van zowel bestaande als nieuwe klanten en een crossmediale aanpak te hanteren, met focus op direct contact met uw prospects.

* De customer journey is de ‘reis’ die een klant aflegt tot de aankoop van een product of dienst. Het betreft een model dat deze ‘klantreis’ in kaart brengt.

Maak een jaar- of trimesterplan. En anders: last minute!
Nu u de strategie heeft bepaald en weet hoe u het tactisch gaat aanvliegen, is het tijd om het denkwerk op operationeel niveau uit te rollen. Zelf zijn wij voorstander van een planning op jaarbasis. Is deze termijn moeilijk voor u om in te plannen? Probeer dan op trimestriële basis te werken. Komt u als autodealer voor onvoorziene verkoopchallenges te staan, waarbij op korte termijn geschakeld moet worden? Weet dan dat wij ook pijlsnel een campagne kunnen starten die op korte termijn direct impact kan genereren.

Dus: hoogste tijd voor uw campagne! Ontdek direct wat wij voor u kunnen betekenen. En heeft u vragen en of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op!

Hulp nodig met uw marketingplan?Refueled your marketing

EN U? WAAR WACHT U NOG OP?

Daag ons vandaag nog uit om uw marketing naar een hoger niveau te tillen.

UW PROJECT BESPREKEN MET EEN KOPJE KOFFIE?

Een afspraak is steeds vrijblijvend en louter informatief.